نکات کلیدی در اصلاح تربیت کودک

آتلیه_عکاسی_کودک_نوزاد_بارداری_آنی_نی_اصلاح_تربیت_کودک_مطالب_آموزشی1_

نکات کلیدی در اصلاح تربیت کودک

بدون شک و بطور غیر قابل باور، بچه ها در همان ماه های ابتدایی زندگیشان شروع به انجام کارهایی میکند که تنها هدفشان سنجیدن عکس العمل های پدر و مادرشان میباشد. آنها با هوش بسیار بالا و کاملاً سنجیده شده، به عکس العمل ها و جوابهایی که ما به آنها میدهیم توجه کرده و به خاطر میسپارند تا در زمان و مکان مناسب از آن اطلاعات در جهت رسیدن به خواسته خود استفاده کنند.

برای تک تک ما پیش آمده که در میهمانی های مختلف، با وجود تذکرات فراوانی که به کودک خود داده ایم، او را بچه ای مهار نشدنی و بازیگوش دیده باشیم. که به محض روبه رو شدن با غریبه ها، با لجبازی و پر حرفی و سر و صدا باعث میشوند که اکثر حاضرین، تبدیل به مشاوران متخصص شناخت رفتارهای کودکانه شده و اقدام به ارائه جدیدترین متدهای تربیتی نمایند. و یا شروع به نقد و اعتراض به روش های تربیتی ما نمایند که البته از سر دلسوزی و همراهی با ما میباشد.

 _ در چنین شرایطی چه کاری میتوان انجام داد؟

 _ چه تغییراتی در شیوه تربیتی ما، باعث اصلاح رفتار کودکان مان خواهد شد؟

ما در استودیو کودک آنی نی، با توجه به ارتباط مستقیم با کودکان و خانواده های عزیز لازم دانستیم جهت شناخت رفتارهای کودکان و همچنین آشنایی با اصول ارتباط با کودکان، ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با متخصصین این امر داشته باشیم و شما والدین عزیز را در دانسته های خود سهیم بدانیم.

اشتباهات را نادیده نگیریم

وقتی فرزندمان در جمعی رفتار نادرستی از خود نشان میدهد، اصلا او را نادیده نگیریم، چون در این صورت، او به رفتار نادرستش ادامه خواهد داد و ما را عصبانی تر و شرمنده تر می کند. سعی کنیم با حفظ حریم کودک و احترام به شخصیت او، قاطعانه با او برخورد کنیم. در ابتدا با تذکری جدی و در نهایت او را به کناری برده و با او صحبت کنیم.و او را از عواقب رفتار بدش مطلع کنیم.

 _ مثلاً بگوییم این رفتار از تو بعید است!!!!

 _ گویا لازم است زودتر این مهمانی را ترک کنیم تا تو متوجه اشتباهات خود بشوی. 

جدیت در اجرای موارد اصولی در تربیتی

لازم به ذکر است هرگز تذکر و جریمه ایی که در نظر گرفتم را فراموش نکنیم و حتما آن را اجرا نماییم. تا قاطعیت ما برای کودک تثبیت شود. به هیچ وجه روش تربیتی مان را در جمع تغییر ندهیم. با این کار هم کودک را سردرگم می کنیم و هم امکان سوء استفاده را به کودک خود خواهیم داد. همچنین به اطرافیان خود نیز متذکر شویم که حمایت از کودک و یا ورود دلسوزانه ی آنا به اصول تربیتی فرزندمان چه عواقب ناخوشایندی در رشد و تربیت نادرست کودک خواهد داشت.

اگر فرزندمان رفتار نادرستش را در چندین میهمانی تکرار کرد، به عنوان جریمه، در میهمانی بعدی حضور نیابیم و همچنین او را در جریان جذابیت ها و اتفاقات آنلاین آن مهمانی قرار دهیم. این امر باعث میشود کودکمان متوجه بشود با رفتار اشتباهش چه چیزهایی را از دست داده و چه عواقب ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت.

ارائه بازخوردهای رفتاری

در پایان هر میهمانی به فرزندمان یکسری بازخورد بدهیم. مثلا به او بگویید کجاها رفتارش درست بوده و بابت رفتار درستش مورد تشویق قرارش دهیم. کجاها رفتارش اشتباه بوده که لازم به تذکر است. همیشه به یاد داشته باشیم که تمرکز ما بیشتر روی رفتارهای درست کودک باشد. این تمرکز میتواند در مکالمات ما با اطرافیان باشد. برای مثال در میان مکالمه ی تلفنی خود با بستگان و یا دوستان که در حضور کودک میباشد، کار خوب کودکمان را بیان نماییم و میزان رضایتمان از این رفتار.

معرفی الگوی رفتاری مناسب به کودکان

الگوهای رفتاری مناسب به فرزندمان معرفی کنیم. به دلیل اینکه در حال حاظر اکثر خانواده ها تک فرزندی میباشند، بچه ها الگوی رفتاری دیگری به غیر از پدر مادر نداشته. البته این مسئله باعث میشود نقش بسزای خودرا در الگوبرداری کودکان در نظر داشته باشیم. سعی کنیم الگوها را در قالب قصه، فیلم، نمایش یا کارتون و با شخصیت های خیالی به او ارائه دهیم. چون همزاد پنداری کودک با چنین شخصیت هایی به مراتب بیشتر از بچه های فامیل یا دوستانش است. مراقب باشید که هرگز او را با کودکان فامیل مقایسه نکنیم. چه مقایشه خوب و چه مقایسه بد عواقب نامطلوبی برای کودکمان به همراه خواهد داشت.

عدم سخت گیریهای بی مورد

حواسمان باشد با سختگیریهای بی مورد باعث منزوی شدن کودکمان نشویم. حمایتهای زیادی و بی مورد میتواند باعث شود کودکمان بطور ۲۴ساعته به ما چسبیده باشد و هیچ ارتباطی با دیگران برقرار نکنند. اجازه بدهیم فرزندمان از آزادی های معمول یک کودک برخوردار باشد و تنها وقتی او را محدود کنیم که رفتارش به دور از ادب باشد یا به افراد و اشیا آسیب برساند. توجه به نکات کلیدی در اصلاح تربیت کودک، امری بسیار ضروری میباشد. بارها در آتلیه کودک آنی نی، دیده شده والدین نسبت به رفتارهای کودکان خود بسیار حساس بوده و گاهی ابراز نگرانی نسبت به این مقوله را دارند.

ما خودمان الگوی رفتاری کودکان هستیم

بزرگترین الگوی رفتاری کودکان والدین آنها میباشند و با اشراف کافی روی این مسئله و همچنین توجه به رفتار اصولی در این خصوص، دیگر نگرانیهای ما در رابطه با تاثیرات جامعه و اطرافیان، به پایین ترین حد خود خواهد رسید. چرا که کودکان در هفت سال ابتدایی خود استقلال شخصیتی خود را بدست آورده اند. ما در آتلیه کودک، نوزاد و بارداری آنی نی، آمیدواریم با به اشتراک گذاشتن مطالب مفید و آموزنده در کنار عکاسی از کودکان عزیز، در مسائل تربیتی نیز خدمتگذار شما بزرگواران باشیم.

پاسخی بگذارید